facebook youtube linkedin

Biografie (Nederlands)

Maarten Stevens kreeg zijn eerste zanglessen van Arnold Ardts. Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag studeerde hij bij Maria Acda-Maas, Han-Louis Meijer en Ana Sánchez Donate. Hij volgde zanglessen bij Marcel Reijans en masterclasses bij Frank van Aken, Raymond Modesti en Meinard Kraak. Tegenwoordig wordt hij gecoacht door Henny Diemer en Han-Louis Meijer.

Solistisch zong hij onder andere in Vespro della Beata Vergine van Monteverdi,  cantates van Bach, Messiah van Händel, Die Schöpfung en Die sieben letzten Worte van Haydn, Requiem en Krönungsmesse van Mozart, Petite messe solennelle van Rossini, Les sept paroles van Franck, Oratorio de Noël van Saint-Saëns en Requiem van Kreek. In 2017 was hij te horen in de opera Acis and Galatea van Händel, een productie van BarokOpera Amsterdam. In juli 2015 zong hij de rol van Gherardo in de opera Gianni Schicchi van Puccini tijdens een zomercursus van de International Belcanto Academy in samenwerking met Opera Noord-Holland-Noord. Daarnaast was hij als solist in hedendaagse muziek te horen tijdens de Gaudeamus Muziekweek in Utrecht (2013, 2014) en de Young Composers Meeting in Apeldoorn (2014). In recitals met liederen van Schubert, Schumann (o.a. Dichterliebe & Liederkreis Opus 39), Brahms, Wolf, Mahler, Grieg, Tosti en Poulenc werkte hij samen met de pianisten Han-Louis Meijer en Rik Kuppen.

Als koorzanger zong hij onder meer in cantates, motetten en de Matthäus-Passion van J.S. Bach, Händels Israel in Egypt, Haydns Die Schöpfung, Beethovens Fidelio, Mendelssohns Lobgesang, Brahms’ Ein deutsches Requiem, Dvořák’s Stabat Mater, Schönbergs Gurrelieder, Faurés Requiem, Ravels Daphnis et Chloé, Martins Messe pour double chœur a cappella, Brittens War Requiem, Viviers Journal en Henzes Elogium Musicum. Hierbij werkte hij met dirigenten als Riccardo Chailly, Reinbert de Leeuw, Nathalie Stutzmann, Jan Willem de Vriend, Cristian Măcelaru, Antonella Manacorda, Jac van Steen, Pablo Heras-Casado, Jonathan Darlington, Marcus Creed, Wiecher Mandemaker, Daniël Salbert, Caroline Westgeest, Manoj Kamps en Klaas-Jan de Groot. Maarten heeft 3 jaar gezongen in het Laurens Collegium Rotterdam en het Rotterdam Symphony Chorus.

Naast zijn muzikale opleiding heeft Maarten een bachelor- en masterdiploma Cultuurwetenschappen behaald aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Biography in English

Biografie auf Deutsch